Kluwer Accountancy Nieuws

HomeActueel › Sectoren › Grondprijsmonitor 2011 gepubliceerd

Grondprijsmonitor 2011 gepubliceerd

25-09-2012 08:52 Ministerie EL&I

Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft de ‘Grondprijsmonitor 2011’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Dienst Landelijk Gebied (DLG) brengt jaarlijks met de grondprijsmonitor de ontwikkelingen in de agrarische grondmarkt in Nederland qua prijs en mobiliteit in beeld.

Tussen 2005 en 2009 stegen de landelijk gemiddelde agrarische grondprijzen sterk. Vanaf 2009 is er sprake van stabiliserende grondmarkt. Het marktaandeel van Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) is in 2011 ten opzichte van twee voorgaande jaren afgenomen. In vergelijking met 2009 is dat aandeel gedaald van 26 naar 13 procent en ten opzichte van 2010 van 19 naar 13 procent.

In de onderscheiden regio’s varieert het marktaandeel van BBL op de agrarische grondmarkt van 0 procent (Noordoostpolder, Overige IJsselmeerpolders, Weidegebied Utrecht en het Veehouderijgebied in Utrecht) tot 35 procent (Westelijk Holland).

In de grondprijsmonitor worden de ontwikkelingen in de grondprijs op drie niveaus gepresenteerd. Een schets van het landelijke gemiddelde beeld van de agrarische grondprijsontwikkeling (paragraaf 5), een specificatie van de grondprijsontwikkeling naar regio’s (paragraaf 6) en tenslotte een verbijzondering naar de grondprijzen onder stedelijke invloed (paragraaf 7). Paragraaf 8 behandelt de mobiliteit in de grondmarkt. In paragraaf 9 is de realisatie van BBL ten opzichte van de totale markt in beeld gebracht.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Peiling

De invoering van een beroepseed voor accountants is:


Gratis nieuwsbrief
3x per week het laatste nieuws in uw mailbox!

Volg Accountancynieuws! 

  
   

Accountancy Nieuws is een product van Kluwer - © www.accountancynieuws.nl