Kluwer Accountancy Nieuws

HomeActueel › Fiscaliteit › Vergoeding zakelijke kilometers voor werknemers te laag

Vergoeding zakelijke kilometers voor werknemers te laag

18-04-2012 09:49 Plleinplus

Werknemers die hun priveauto gebruiken voor zakelijke ritten krijgen hiervoor een te lage belastingvrije vergoeding. De vakbond voor middelbaar en hoger personeel  MHP vindt dat de belastingvrije vergoeding omhoog moet. Eventuele kabinetsplannen om de  belastingvrije vergoeding te verlagen vindt de vakbon ‘onbestaanbaar.’ Er moet 5 cent bij. Dat stelde  de MHP afgelopen maandag.
Werknemers komen nu in aannmerking voor een belastingvrije vergoeding van 19 cent per zakelijke kilometer. Volgens de MHP is dat 5 cent per kilometer te laag. Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan benzine. De gemiddelde werknemer zou op dit moment € 350 per jaar netto moeten toeleggen op zijn zakelijke autokosten. De vakcentrale FNV sluit zich hierbij aan. ‘De onbelaste vergoeding moet kostendekkend zijn. De vraag is of dat nog wel het geval is’ zo stelt een woordvoerster van de FNV.

Recente Vacatures

01-04-2014 Financieel Adviseur (m/v)
24-03-2014 Senior Auditor

Meer vacatures

In Accountancynieuws

weblog Fou-Khan Tsang

weblog Fou-Khan Tsang Fouk Tsang is lid van de hoofddirectie van Alfa Accountants & Adviseurs en lid van de redactie van Accountancynieuws.
14-03-2014 Kom naar het Tuacc...
Ben je nu op kantoor? Zit je thuis op de bank? Doe je ogen eens dicht en denk aan je werkweek! Wat zie je? Stapels...

Gratis nieuwsbrief
3x per week het laatste nieuws in uw mailbox!

Volg Accountancynieuws! 

  
   

Accountancy Nieuws is een product van Kluwer - © www.accountancynieuws.nl