Kluwer Accountancy Nieuws

HomeActueel › Fiscaliteit › Verhuur garageboxen is belast met BTW

Verhuur garageboxen is belast met BTW

23-07-2012 11:05 Vakstudienieuws Vandaag

Rechtbank Breda is van oordeel dat de verhuur van garageboxen belast is met BTW, omdat zowel naar maatschappelijke opvattingen als in het spraakgebruik een garagebox wordt gezien als mogelijke parkeerruimte voor een voertuig. Dat de garageboxen worden gebruikt als opslagruimte doet daar niet ter zake.

Een man verhuurt garageboxen aan particulieren. De garageboxen kwalificeren als onroerende zaken. In de huurovereenkomsten is opgenomen dat de garagebox uitsluitend bestemd is om te worden gebruikt als garage/bergruimte. Zonder schriftelijke toestemming wordt hier niet van afgeweken. In geschil is of de verhuur van de garageboxen is aan te merken als de verhuur van parkeerruimte voor voertuigen en lig- en bergplaatsen voor vaartuigen. In dat geval is de verhuur uitgezonderd van de BTW-vrijstelling die voor onroerende zaken geldt.

 

Rechtbank Breda is van oordeel dat de verhuur van garageboxen belast is met BTW. De garageboxen zijn naar hun aard bedoeld om te worden gebruikt voor voertuigen. Gebruik als parkeerplaats is ook niet uitgesloten in de huurovereenkomsten. Zowel naar maatschappelijke opvattingen als in het spraakgebruik wordt een garagebox gezien als mogelijke parkeerruimte voor een voertuig. Dat de garageboxen feitelijk worden gebruikt als opslagruimte (voor andere goederen dan voertuigen) doet daar niet aan af.

 

18-09-2014

'Btw-verhoging kappers kost 5000 banen’

17-09-2014

Vergoeding specialist voor medisch management vrijgesteld van btw

04-09-2014

Failliete tandarts heeft geen recht op aftrek btw op door curator verrichte diensten

03-09-2014

Nederlandse btw voor reclamediensten voor buitenlandse afnemers zonder btw-nummer

28-08-2014

Bouwers 'blij en verrast' met btw-maatregel

Meer items (1-5 van 15)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Peiling

Voor veel accountants is SBR eigenlijk alleen maar een soort protocol om fiscale rapportages in een afgesproken format bij bijv. de Belastingdienst of andere uitvragende partijen aan te leveren. Laten deze accountants kansen liggen?


Gratis nieuwsbrief
3x per week het laatste nieuws in uw mailbox!

Volg Accountancynieuws! 

  
   

Accountancy Nieuws is een product van Kluwer - © www.accountancynieuws.nl